Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

VERBA CENTAR čuva vašu privatnosti i razvija tehnologije koje vam omogućavaju sigurno korištenje naših web-stranica. Koristeći se našim web-stranicama, pristajete na postupanje s podacima kako je navedeno u ovom dokumentu.

Prikupljanje osobnih podataka

VERBA CENTAR d.o.o., trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu, Republika Hrvatska, čuva vašu privatnost i brine se o načinu na koji se obrađuju vaši osobni podaci. U nastavku bismo vam htjeli objasniti kako i zašto se vaši osobni podaci prikupljaju pri naručivanju naših usluga.

Koje osobne podatke prikupljamo?

Kako bismo mogli pružati svoje usluge, potrebni su nam sljedeći osobni podaci naručitelja: ime i prezime, adresa i e-adresa. Pravne osobe trebaju nam dostaviti i podatke o svojoj tvrtki (naziv organizacije) i OIB kako bismo mogli izdati račun.

Ako kod nas naručujete usluge ovlaštenih sudskih tumača, potreban nam je i vaš OIB ili broj osobne iskaznice ili broj putovnice jer te podatke sudski tumač mora unijeti u Dnevnik prijevoda i ovjera, koji se dostavlja nadležnom sudu u skladu s aktualnim Pravilnikom o stalnim sudskim tumačima.

U obrascu za kontakt koji je naveden na našoj stranici Kontakt tražimo od vas da nam pošaljete svoje ime i prezime i e-adresu kako bismo vam mogli poslati ponudu ili informacije koje ste zatražili. Broj telefona ili mobitela potreban nam je kako bismo vas mogli kontaktirati u slučaju da su potrebna dodatna pojašnjenja ili u slučaju prekida internetske veze.

Na koji način prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili u izravnoj komunikaciji s našim voditeljima projekata.

Zašto prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kako bismo vam mogli odgovoriti na upite i pružiti naručenu uslugu u skladu sa svim zakonima i propisima koji su na snazi u Republici Hrvatskoj.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Osobne podatke koji su nam potrebni na temelju zakona i propisa čuvamo u propisanim rokovima.
Ostale osobne podatke koje ste nam dostavili čuvat ćemo u svojoj bazi do vašeg zahtjeva za brisanjem. To, među ostalim, može uključivati vaš broj telefona ili mobitela.

Sve izvornike, prijevode i referentne materijale arhiviramo i čuvamo dvije godine ili do vašeg zahtjeva za brisanjem.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci dostupni su našim zaposlenicima te određenim vanjskim suradnicima i partnerima koji za nas izvršavaju usluge kako bismo mogli poslovati i pružati vam usluge koje ste naručili.

Prijenos osobnih podataka u treće zemlje

Za izvršenje naše usluge možda će biti potreban prijenos vaših osobnih podataka našim pouzdanim partnerima u zemlje izvan EU-a koje nemaju odgovarajuću razinu zaštite. U takvim slučajevima primijenit ćemo standardne ugovorne klauzule koje je propisala Europska komisija kako bismo osigurali odgovarajući stupanj zaštite vaših osobnih podataka.

Sigurnost osobnih podataka i datoteka

VERBA CENTAR d.o.o. poduzima odgovarajuće pravne, tehničke i organizacijske mjere kako bi se osigurala primjerena zaštita vaših osobnih podataka.

Vi u bilo koje vrijeme imate pravo zatražiti:

  • informacije o zaštiti vaših osobnih podataka, uključujući i informacije o tome koje vaše osobne podatke čuvamo
  • ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka
  • ograničenje obrade vaših osobnih podataka

Sve prikupljene podatke čuvamo u strogoj tajnosti i ne prosljeđujemo ih trećim osobama.

Sve dokumente koje nam prosljeđujete u svrhu slanja upita ili naručivanja naših usluga čuvamo u potpunoj tajnosti i ne prosljeđujemo ih trećim osobama.

Za sve informacije i zahtjeve povezane s obradom vaših osobnih podataka obratite nam se na: info@verba.hr.

Upotreba kolačića

VERBA CENTAR može putem alata za automatsko prikupljanje podataka, kao što su web-pratilice i kolačići, automatski prikupljati statističke podatke o posjetima naših stranica, kao što su npr. IP adresa, vrijeme posjeta stranicama, geografski podaci posjetitelja, vrsta preglednika i slično. Navedeni podaci koriste se isključivo u svrhu unapređenja našeg poslovanja.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ove internetske stranice imale sve funkcionalnosti te kako bismo vam omogućili bolje pregledavanje naših stranica.

Kolačići su male datoteke ili skupovi podataka koji se pohranjuju na vaše računalo ili druge uređaje te tako prikupljaju informacije o tome kako se koristite našim stranicama (uključujući i određene usluge i značajke trećih strana koje se nude kao dio naših internetskih stranica). Kolačići nisu štetni za vaše računalo ili neki drugi uređaj i vlasniku internetskih stranica ne omogućavaju pristup do vašeg računala ili uređaja.

Ako kliknete na „Prihvaćam” suglasni ste s upotrebom kolačića. Upotrebu kolačića uvijek možete onemogućiti u svom pregledniku. Međutim, imajte u vidu da onemogućavanjem kolačića možda nećete moći pristupati svim sadržajima naših internetskih stranica.

Više o kolačićima možete saznati ako kliknete na ovu poveznicu: https://europa.eu/european-union/abouteuropa/cookies_hr

Google Analytics

Kao i mnoge druge web-stranice koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web-stranica, kako bismo doznali koliko često posjećuju naše web-stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze.

Za potrebe mjerenja uspješnosti naše web-stranice koristimo program Google Analytics, za što nam dajete privolu prilikom posjete našem webu klikom na gumb „Prihvaćam”.

Ti podaci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa, a dobivene statistike koriste se u sljedeće svrhe:

  • za poboljšanje upotrebljivosti web-stranica
  • za praćenje uspješnosti marketinških kampanja
  • za analizu obrazaca ponašanja

Podatke u alatu Google Analytics čuvamo 26 mjeseci.

Odricanje od odgovornosti

Svi sadržaji navedeni na našim stranicama stavljeni su posjetiteljima na raspolaganje u najboljoj namjeri da pružimo aktualne i točne informacije u vezi usluga prevođenja i radu sudskih tumača. Međutim, VERBA CENTAR ne odgovara za ispravnost informacija, preporuka ili savjeta te ostale sadržaje koji su poveznicama povezani s našim web-stranicama ili na koje upućujemo u našim sadržajima.

Za sadržaj ovih stranica odgovara:

VERBA CENTAR d.o.o.
Hebrangova 32, 10 000 Zagreb
OIB: 71824628731

Radno vrijeme:
pon – pet 8.00 – 17.00

Obratite nam se:

+385 1 4576 194
info@verba.hr