Blog

Kreativnost u prijevodima

Zahvaljujući kreativnosti u jeziku, tvrtke mogu bolje brendirati svoje proizvode i usluge jer poruke koje se prilagođeno komuniciraju potencijalnim kupcima na određenim tržištima donose željene rezultate.

Pročitaj više »

Poslovna izvrsnost AAA

„Ono što nas ne uništi, čini nas jačim…“, rekao je Friedrich Nietzsche, a kažemo i mi jer smo unatoč pandemijskoj godini zabilježili izvrsne rezultate i dobili AAA certifikat poslovne izvrsnosti.

Pročitaj više »

Prijevod natječajne dokumentacije

Sam proces prikupljanja dokumenata potrebnih za prijavu na natječaj prilično je zahtjevan, posebice ako je potreban i prijevod natječajne dokumentacije, koji uglavnom mora biti ovjeren potpisom i pečatom ovlaštenog sudskog tumača.

Pročitaj više »

Jezični standard

U svakoj kulturi, pa tako i u hrvatskoj, pitanje jezika jedno je od središnjih pitanja, jer je jezik sredstvo bez kojega gotovo da i nije moguć život. Najveće probleme često predstavljaju razlike između propisanog standardnog jezika i govornih navika.

Pročitaj više »

Profesionalni prijevodi za hotele

Mogu li prijevodi utjecati na bolju prodaju usluga u turizmu? Naravno da mogu. Naime, turistička mjesta i pružatelji usluga smještaja u turizmu mogu značajno poboljšati svoju prodaju ako uz domaće ostvare i posjećenost stranih turista. Zato je potrebna dobra promidžba i komunikacija s ciljanim gostima

Pročitaj više »

Što je višejezični SEO?

Kako bi se web-stranice doista prikazivale ciljanoj publici u određenoj zemlji, osim dobrog prijevoda potrebno je lokalizirati i prilagoditi sadržaj ovisno o tome što ti potencijalni posjetitelji stranice pretražuju. Je li to luksuz ili nužnost u današnjem digitalnom svijetu saznajte u našem blogu.

Pročitaj više »

Dvojezični oblik pravnog teksta

Prijevod pravnog teksta kao što je primjerice ugovor, odluka, stručno mišljenje, često se izrađuje u dvojezičnom obliku na način da se u lijevom stupcu nalazi izvorni tekst, a paralelno u desnom stupcu prijevod.

Pročitaj više »

Što je Apostille?

Što je Apostille?   Jednostavnim rječnikom Apostille (kolokvijalno: apostila ili apostil) je (nad)ovjera ili legalizacija javnih isprava koje se koriste u međunarodnom pravnom prometu. Ovjerom

Pročitaj više »

Za sadržaj ovih stranica odgovara:

VERBA CENTAR d.o.o.
Hebrangova 32, 10 000 Zagreb
OIB: 71824628731

Radno vrijeme:
pon – pet 8.00 – 17.00

Kontaktirajte nas:

+385 1 4576 194
info@verba.hr