Tehnički prijevod najčešća je vrsta prijevoda koje isporučujemo našim klijentima. Podrazumijeva specifične dokumente koji zahtijevaju stručnost iz pojedine grane tehničke znanosti, odlično poznavanje jezika i tehničkog stila pisanja. Rečenice su kratke, jasne, a terminologija vrlo precizna, u skladu s očekivanjima budućih čitatelja tehničkih prijevoda.

Vrlo često prevodimo tehničke upute za određeni uređaj ili postrojenje. Prevoditelji tehničkih prijevoda dobro znaju da moraju izraditi precizan prijevod jer svaka nepreciznost može prouzročiti opasnosti za korisnike koji čitaju upute ili materijalne štete uređaja ili postrojenja za koji se prijevod izrađuje. Kako bi tehnički prijevod bio ispravan, stručni prevoditelji moraju upotrijebiti ispravnu terminologiju koju po potrebi dogovaraju s naručiteljem. Terminologija mora biti usklađena u cijelom dokumentu kao i svim ostalim dokumentima povezanim s određenim uređajem ili postrojenjem. Prevoditelji u Verbi posjeduju posebne softverske alate koji omogućavaju provjeru dosljednosti terminologije.

Tehnička dokumentacija koju naši prevoditelji najčešće prevode na razne jezike između ostalog uključuje:

  • prijevod jamstvenog lista
  • prijevod cjenika, brošura i kataloga
  • prijevod korisničkih uputa, uputa za administratore, uputa za vlasnike sustava
  • prijevod sigurnosno-tehničkih listova
  • ovjereni prijevod tehničke dokumentacije (za natječaje)
  • pravnu dokumentaciju povezanu s tehničkim dokumentima
  • prijevod tehničke dokumentacije na području elektrotehnike, strojarstva, automobilske industrije, građevinarstva, računarstva i dr.
  • prijevode internetskih stranica

Verba pruža usluge i grafičkog oblikovanja tekstova pa svaki tehnički prijevod može sadržavati slike i ostale grafičke elemente kao i izvornik koji se prevodi.

Zahvaljujući našim partnerima u drugim zemljama naš portfolio usluga obuhvaća prijevode na veliki broj jezika koji su jednako kvalitetni kao i naši prijevodi na hrvatski jer ih izrađuju izvorni govornici s velikim iskustvom na određenom području prevođenja.

Osim toga, voditelji projekata u Verbi uvijek brinu da se izvrše sve potrebne provjere prije isporuke, imajući u vidu da se zadani rokovi ne smiju prekoračiti.

Vrlo smo ponosni što su naši dugoročni klijenti poznate hrvatske i inozemne tvrtke. Reference možete pogledati ovdje: REFERENCE

 

Ako vam je potreban prijevod tehničke dokumentacije javite nam se na broj telefona: + 385 1 4576 194 ili na e-mail: info@verba.hr. Na svaki upit u vrlo kratkom roku šaljemo neobavezujuću ponudu s ukupnom cijenom i rokom isporuke.