Prevoditelji i sudski tumači postali Superbrands

6. prosinca 2012.

Zagreb, 6. prosinca 2012. – Tvrtka VERBA CENTAR d.o.o. prva je u prevoditeljskoj branši u Republici Hrvatskoj koja je zahvaljujući brandu VERBA Learning & Translation postala nositelj prestižnog znaka Superbrands Business, što je dokaz da se u svim segmentima tržišta kvaliteta mjeri, zapaža i nagrađuje i u vrijeme recesije.

Globalna organizacija Superbrands dodijelila je najboljim hrvatskim brandovima nagrade za najbolja ostvarenja na hrvatskom tržištu u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

U konkurenciji 1200 ocjenjivanih brandova samo je njih 78 ocijenjeno izvrsnim ocjenama prema odluci stručnog žirija i na temelju online glasanja u kojem je sudjelovalo više od 27 000 jedinstvenih potrošača.

Prevoditelji i sudski tumači tvrtke VERBA CENTAR još su 2009. godine uveli integrirani sustav kvalitete prema zahtjevima normi ISO 9001 i EN 15038 (Zahtjevi za pružatelje usluga prevođenja). Njihov brand VERBA Learning & Translation poznat je po kvaliteti ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta u krugovima renomiranih prevoditeljskih agencija koje na lokalnim tržištima traže samo najbolje prevoditelje.

„Svaki je prijevod zapravo autorsko djelo. Jedna se rečenica uvijek može prevesti na više različitih načina. Zadovoljstvo klijenata može stoga proizlaziti iz subjektivnog doživljaja, ali ono što je mjerljivo jest profesionalan pristup, transparentnost troškova, dosljednost terminologije, uvažavanje svih pravila struke, praćenje stalnih promjena u jezičnom standardu, neprekidna edukacija prevoditelja te briga za klijente i njihove projekte. Oduvijek smo poduzimali sve da bismo zadržali klijenta. Kad se počelo govoriti o svjetskoj gospodarskoj krizi, pročitala sam upute jedne njemačke tvrtke koje nalažu da se upravo zbog krize mora povećati kvaliteta proizvoda i usluga, jer će se na sve zahtjevnijim tržištima održati samo tvrtke koje to mogu pružiti svojim potrošačima. Tada smo učinili sve što je u našoj struci bilo moguće te se i dalje usavršavamo.“, izjavila je Vanja Keindl, stalna sudska tumačica za engleski i njemački jezik, direktorica tvrtke VERBA CENTAR d.o.o.

U ime VERBA CENTRA nagradu Superbrands Business 2012 preuzela je Kristina Bitorajac, voditeljica procesa osiguranja kvalitete prijevoda.

Superbrands_dodjela

Kontakt za medije:

Vanja Keindl

Mob: +385 98 357 291

E-mail: vanja.keindl@verba.hr

www.verba.hr

Tvrtka VERBA CENTAR d.o.o. osnovana je u svibnju 2012. godine kao produžetak rada obrta VERBA poduke i prevodilaštvo, vl. Vanja Keindl, osnovanog 1998. godine. Glavne usluge obuhvaćaju prevođenje, jezičnu redakturu, lektoriranje i ovjeravanje prijevoda (usluge sudskih tumača). Sve usluge certificirane su prema normama ISO 9001 i EN 15038. Stalni tim sastoji se od 25 suradnika koji usluge obavljaju u dva ureda u Zagrebu, a prijevode isporučuju u bilo koje mjesto u Hrvatskoj ili inozemstvu.