PREVODITELJSKI CENTAR

VERBA je vodeći prevoditeljski centar koji pruža usluge prevođenja, ovjeravanje prijevoda, lektoriranje, lokalizaciju i višejezično stolno izdavaštvo (DTP) u Hrvatskoj. Prevoditeljski centar certificiran je prema normama ISO 9001 i EN 15038, čime je zajamčena pouzdanost, stručnost i kvaliteta usluga prevođenja, ovjeravanja prijevoda i lektoriranja. To su prepoznali brojni korisnici usluga prevođenja i stručno Vijeće koji su VERBA centar odabrali za Croatian Superbrands Business. Prevoditeljski centar VERBA ima vlastiti stručni zaposlenika koji se sastoji od sudskih tumača, prevoditelja, redaktora, lektora, profesora stranih jezika i jezičnih specijalista te grafičkih i web dizajnera i voditelja projekata.

POVIJEST TVRTKE

VERBA je osnovana 1998. godine kao obrt pod nazivom VERBA poduke i prevodilaštvo, vl. Vanja Keindl, u Zagrebu i svake godine bilježi značajni rast. Usporedo s njom raste i baza našeg znanja te danas imamo pojmovnike za praktički sva stručna područja te široku bazu klijenata koja svakodnevno raste.

Godine 2009. VERBA uvodi integrirani sustav upravljanja kvalitetom usluga prevođenja, lektoriranja i ovjeravanja prijevoda (usluge sudskih tumača) u skladu sa zahtjevima normi ISO 9001 i EN 15038 i dobiva certifikate nezavisne certifikacijske kuće Bureau Veritas. Zahvaljujući certifikatima, svojoj politici kvalitete i prvenstveno stručnim i kvalificiranim prevoditeljima te ostalim članovima tima VERBA sudjeluje u brojnim projektima prevođenja i lokalizacije u Hrvatskoj i u inozemstvu. Klijenti koji se koriste uslugama sudskih tumača mogu se pouzdati u to da će ovjereni prijevodi izrađeni u VERBI biti prihvaćeni u svakoj instituciji u zemlji i u inozemstvu. VERBA kao pružatelj usluga stalnog sudskog tumača za njemački jezik nakon opsežnog testiranja uvršten je na popis priznatih sudskih tumača u Njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu, pa su ti ovjereni prijevodi prihvaćeni u Saveznoj Republici Njemačkoj i ravnopravni u odnosu na prijevode koje izrađuju njemački sudski tumači.

U vrlo izazovnom gospodarskom okruženju najveća su postignuća VERBE postizanje vrlo konkurentnih cijena uz visoku kvalitetu usluge, zadržavanje starih klijenata i povećanje broja novih klijenata.

2012. godine osnivamo trgovačko društvo pod nazivom VERBA CENTAR d.o.o. za usluge. VERBA CENTAR d.o.o. nositelj je certifikata kvalitete ISO 9001 i EN 15038.

Glavni slogan VERBE ‘Brzo, pouzdano, ispravno’ odražava glavne ciljeve kvalitete koje je tvrtka postigla: brza reakcija na sve upite zainteresiranih korisnika, brza isporuka naručenih usluga, pouzdanost u pogledu svih dogovorenih uvjeta i ispravnost s obzirom na preciznosti i točnosti prijevoda i ostalih usluga u skladu s pravilima struke.

Leave Comment