PREVODITELJSKI CENTAR

VERBA je vodeći prevoditeljski centar koji pruža usluge prevođenja, ovjeravanje prijevoda, lektoriranje, lokalizacije i grafičke obrade tekstova u Hrvatskoj. Prevoditeljski centar certificiran je prema normama ISO 9001, ISO 17100 i EN 15038, čime je zajamčena pouzdanost, stručnost i kvaliteta usluga prevođenja, ovjeravanja prijevoda i lektoriranja. To su prepoznali brojni korisnici usluga prevođenja i stručno Vijeće koji su VERBA centar odabrali za Croatian Superbrands Business. Prevoditeljski centar VERBA ima vlastiti stručni tim zaposlenika koji se sastoji od sudskih tumača, prevoditelja, redaktora, lektora, profesora stranih jezika i jezičnih specijalista te grafičkih i web dizajnera i voditelja projekata.

POVIJEST TVRTKE

VERBA je osnovana 1998. godine kao obrt pod nazivom VERBA poduke i prevodilaštvo, vl. Vanja Keindl, u Zagrebu i svake godine bilježi značajni rast. Usporedo s njom raste i baza našeg znanja te danas imamo pojmovnike za praktički sva stručna područja te široku bazu klijenata koja svakodnevno raste.

Godine 2009. VERBA uvodi integrirani sustav upravljanja kvalitetom usluga prevođenja, lektoriranja i ovjeravanja prijevoda (usluge sudskih tumača) u skladu sa zahtjevima normi ISO 9001 i EN 15038 i dobiva certifikate nezavisne certifikacijske kuće Bureau Veritas. Nova prevoditeljska norma ISO 17100 zamijenila je dotadašnju europsku normu EN 15038. VERBA je implementirala i zahtjeve norme ISO 17100 u svoj sustav kvalitete. Zahvaljujući certifikatima, svojoj politici kvalitete i prvenstveno stručnim i kvalificiranim prevoditeljima te ostalim članovima tima VERBA sudjeluje u brojnim projektima prevođenja i lokalizacije u Hrvatskoj i u inozemstvu. Klijenti koji se koriste uslugama sudskih tumača mogu se pouzdati u to da će ovjereni prijevodi izrađeni u VERBI biti prihvaćeni u svakoj instituciji u zemlji i u inozemstvu. VERBA kao pružatelj usluga stalnog sudskog tumača za njemački jezik nakon opsežnog testiranja uvršten je na popis priznatih sudskih tumača u Njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu, pa su ti ovjereni prijevodi prihvaćeni u Saveznoj Republici Njemačkoj i ravnopravni u odnosu na prijevode koje izrađuju njemački sudski tumači.

U vrlo izazovnom gospodarskom okruženju najveća su postignuća VERBE postizanje vrlo konkurentnih cijena uz visoku kvalitetu usluge, zadržavanje starih klijenata i povećanje broja novih klijenata.

2012. godine osnivamo trgovačko društvo pod nazivom VERBA CENTAR d.o.o. za usluge. VERBA CENTAR d.o.o. nositelj je certifikata kvalitete ISO 9001 i EN 15038.

Glavni slogan VERBE ‘Brzo, pouzdano, ispravno’ odražava glavne ciljeve kvalitete koje je tvrtka postigla: brza reakcija na sve upite zainteresiranih korisnika, brza isporuka naručenih usluga, pouzdanost u pogledu svih dogovorenih uvjeta i ispravnost s obzirom na preciznosti i točnosti prijevoda i ostalih usluga u skladu s pravilima struke.

Leave Comment